PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama - Lege artis

PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama

Vaše tijelo u sebi nosi moć da regenerira i liječi tkivo na svim dijelovima vaše kože. Matične stanice čine to svaki dan tokom vašeg života. PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama, poznata kao i tretman pomlađivanja vlastitom krvlju, vodeći je zahvat koji koristi moć liječenja koju imaju trombociti i faktori rasta u vašoj krvi kako bi stimulirao reakciju matičnih stanica. Te matične stanice pomažu stvaranje novog kolagena i krvnih žila, obnovu i poboljšanje oštećene kože te usporavaju i poništavaju znakove starenja.


Opis zahvata

PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama je revolucionarna metoda pri kojoj doktor upotrebljava minimalnu količinu vaše vlastite krvi za pomlađivanje kože. Doktor vam uzme ključne stanice i proteine, koji se nalaze u krvi i ponovnim ubrizgavanjem u vašu kožu tako pospješuje obnovu kože i potkožnog tkiva. Dio krvi, po kojoj je metoda dobila ime, je PRP (Platelet Rich Plasma) ili u prijevodu – plazma bogata trombocitima. Ovim postupkom na prirodan način potičemo regeneraciju i oporavak tkiva na licu te tako smanjujemo bore i poboljšavamo tonus kože na licu. U PRP-u se uz trombocite nalaze faktori rasta i vaše matične stanice, koje nadalje stimuliraju proces obnove. Budući da se kod ovog tretmana koristi vaša vlastita krv, ne unose se sintetičke tvari te ne postoji mogućnost nemaju nuspojava. Tretman je u potpunosti netoksičan, hipoalergen te ne zahtijeva vrijeme oporavka.
U Poliklinici Lege Artis koristimo MyCells metodu koja je sigurna, učinkovita i dugotrajna, posjeduje FDA cerifikat te ono najvažnije – omogućuje najveću koncentraciju matičnih stanica, faktora rasta i trombocita.
Za vrijeme provođenja tretmana ne dodaju se nikakvi aktivatori što daje mogućnost izvođenje tretmana i 4 sata nakon priprave plazme, a kvaliteta ostaje jednaka.

Kandidati

Kako bi se bolje razumjele potrebe svakog klijenta i otkrilo koji je tretman ili kombinacija tretmana potrebna potrebno je napraviti konzultacije s našim timom specijalista. PRP terapija se ne primjenjuje u slučaju disfunkcije trombocita, kritične trombocitopenije, hemodinamske nestabilnosti, autoimunih bolesti, sepse, akutnih i kroničnih oboljenja, trudnoće, kronične bolesti jetre i antikoagulacijske terapije. PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama može se upotrebljavati za:

  • Smanjenje glaberalnih linija, odnosno bora između obrva
  • Smanjenje bora „mrštilica“
  • Poboljšanje izgleda bora oko očiju
  • Smanjenje nazolabijalnih bora
  • Smanjenje bora smijalica
  • Tretiranje ožiljaka od akni
  • Smanjenje bora oko usta
  • Pomlađivanje kože na rukama i ostalim dijelovima tijela
PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama - Lege artis

Priprema

Prije samog tretmana specijalisti će, standardnom procedurom, izvaditi 10 do 20 ml vaše krvi. Bol koju ćete osjećati biti će minimalna i zanemariva, jednaka onoj koju osjećate pri klasičnom vađenju krvi. Nakon toga, doktor će posebnom tehnikom, odnosno centrifugom s velikim brojem okretaja, odvojiti plazmu od ostalih sastojaka vaše krvi.

Tijek zahvata

Vaše stanice se potom ubrizgavaju u kožu gdje je ona opuštena i/ili u bore. Ubrizgavanje se radi na način da se koriste male igle koje su slične onima koje koristimo za vrijeme ubrizgavanja dermalnih filera ili mezoterapije. Ovisno o efektu kojeg želimo postići, plazma se ubrizgava površinski ili dubinski. Ubodi nisu bolni, osim oko usana pa se na tom području, ukoliko to želite, može primijeniti lokalna anestezija. Prvi rezultati se vide već po prvom tretmanu, ali na temelju višegodišnjeg iskustva i više od 1000 uspješno provedenih tretmana ovom metodom, preporučuju se 3 tretmana u razmaku od 6 tjedana. Postupak se, ukoliko želite, može ponoviti za 12 mjeseci.

Oporavak

Neposredno nakon tretmana moguća je pojava crvenila, natečenosti i minimalna bol na području koje se tretiralo, koje u pravilu nestaje kroz par sati, a u cijelosti za nekoliko dana. Većina pacijenata se odmah nakon tretmana vrati svojim uobičajenim aktivnostima.
Već u par tjedana nakon tretmana vidljivo je opće poboljšanje u vlažnosti, strukturi i tonusu kože. Nakon tri do šest tjedana počinje razvoj novog kolagena i krvnih žila, a u idućih tri do šest mjeseci dolazi do nestanka linija i bora te ispravka obujma. Učinci terapije mogu trajati između 12 mjeseci i dvije godine, ovisno o osobi. Iako ima dugoročni učinak na kožu, treba mu određeno vrijeme da počne djelovati.

Nuspojave / Komplikacije / Mjere opreza

PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama je jednostavan i siguran tretman. S obzirom da se PRP izvlači iz vaše krvi, ne postoji mogućnost prijenosa bolesti, alergija ili imunoloških reakcija.
PRP terapija se ne primjenjuje u slučaju disfunkcije trombocita, kritične trombocitopenije, hemodinamske nestabilnosti, autoimunih bolesti, sepse, akutnih i kroničnih oboljenja, trudnoće, kronične bolesti jetre i antikoagulacijske terapije.

Paket

Paket podrazumijeva pripremu te sam postupak tretmana i ukoliko je to potrebno, kontrolu nakon 2 tjedna. U našoj Poliklinici možete birati između dvije doze (4ml i 8ml). Prije tretmana odrede se prioriteti te se, ako ostane dovoljno plazme, po želji tretiraju pojedini dijelovi tijela ili lica. Od jedne epruvete se dobije 4ml koncentrata i to je dovoljno za tretman lica, vrata, šaka ili dekoltea (jedno područje). Od dvije epruvete se dobije 8ml koncentrata i dostatno je za dva područja, npr. lice + dekolte ili dekolte + šake.

U našoj Poliklinici nudimo jedinstveni pristup svakom tretmanu na način da prije svakog tretmana pripremimo kožu uz pomoć Dermapen terapije mikroiglicama kojom ćemo omogućiti bolje prodiranje preparata u kožu. Koža je nakon tretmana svježa i u potpunosti regenerirana.

U suradnji s bankama Poliklinika Lege Artis osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata.

Pitaj dr. Čandrlića

Pitaj dr. Čandrlića

Imate li dodatnih pitanja? Kliknite ovdje i direktno pitajte naše doktore.

više...
Naruči se

Naruči se!

Naručite se putem interneta. Kliknite ovdje i dogovorite Vaš termin odmah.

više...

juvederm-volite-lege-artis