CELLULAR MATRIX je nova, inovativna metoda iz Švicarske tvrtke Regenlab za pomlađivanje kože lica i ostalih dijelova tijela. CELLULAR MATRIX koristi sinergijski učinak dva sastojka: hijaluronske kiseline i plazme bogate trombocitima. Hijaluronska kiselina (HA) je sastavni dio naše kože. U estetskoj medicini koristi se već više od 25 godina kao dodatak koži, a dokaz djelotvornosti i sigurnosti je više od 20 milijuna tretmana. Hijaluronska kiselina veže na sebe vodu i stvara koži dodatni volumen, potiče migraciju i proliferaciju stanica kože, hidratizira i vitalizira kožu iznutra.

Plazma bogata trombocitima izvađena iz vlastite pacijentove krvi koristi se u estetskoj kirurgiji, ortopediji i stomatologiji već više od 10 godina. Povećava proizvodnju kolagena, poboljšava elastičnost, boju i debljinu kože. Stimulira diferencijaciju i proliferaciju matičnih stanica, aktivira angiogenezu (stvaranje novih krvnih žila) i dodaje koži voluminozni efekt

Opis zahvata

Tretman CELLULAR MATRIX se izvodi brzo i jednostavno. Sastoji se od uzimanja male količine vlastite pacijentove venske krvi, koja se zatim centrifugira i pomiješa s HA (HA je već u istoj epruveti). Na taj način dobivenu plazmu ubodima finom iglicom primjenjujemo na oštećenoj koži. Neki efekti vidljivi su odmah, a neki kroz stvaranje novog kolagena i elastina tijekom slijedećih tjedana i mjeseci. Koža se revitalizira, postaje mekša, elastičnija i vidljivo mlađa.

Kandidati

Kako bi se bolje razumjele potrebe svakog klijenta i otkrilo koji je tretman ili kombinacija tretmana potrebna potrebno je napraviti konzultacije s našim timom specijalista.

Terapija matičnim stanicama se ne primjenjuje u slučaju disfunkcije trombocita, kritične trombocitopenije, hemodinamske nestabilnosti, autoimunih bolesti, sepse, akutnih i kroničnih oboljenja, trudnoće, kronične bolesti jetre i antikoagulacijske terapije.

Terapija pomlađivanja matičnim stanicama može se upotrebljavati za:

  • Smanjenje glaberalnih linija, odnosno bora između obrva
  • Smanjenje bora „mrštilica“
  • Poboljšanje izgleda bora oko očiju
  • Smanjenje nazolabijalnih bora
  • Smanjenje bora smijalica
  • Tretiranje ožiljaka od akni
  • Smanjenje bora oko usta
  • Pomlađivanje kože na rukama i ostalim dijelovima tijela
  • Poticanje rasta kose na tjemenu

Priprema

Prije samog tretmana specijalisti će, standardnom procedurom, izvaditi 4 do 5 ml vaše krvi. Bol koju ćete osjećati biti će minimalna i zanemariva, jednaka onoj koju osjećate pri klasičnom vađenju krvi. Nakon toga, doktor će posebnom tehnikom, odnosno centrifugom s velikim brojem okretaja, odvojiti plazmu od ostalih sastojaka vaše krvi.

Tijek zahvata

Tretman se izvodi brzo i jednostavno. Sastoji se od uzimanja male količine venske krvi koja se potom centrifugira i pomiješa s hijaluronskom kiselinom. Tako dobivenu plazmu, malim i nježnim ubodima, primjenjujemo na koži.

Rezultati su vidljivi već nekoliko dana nakon tretmana, dok se potpuni efekt očekuje tijekom sljedećih mjeseci zbog procesa stvaranja novog kolagena i elastina. U tom razdoblju koža se revitalizira, postaje mekša, elastičnija i vidno pomlađena. Za najbolje rezultate preporučuju se tri tretmana. Drugi se radi nakon 3 do 6 mjeseci dana, a treći nakon 6 do 8 mjeseci.

Rezultati tretmana trajat će i do dvije godine, kada se preporučuje napraviti novi tretman.

Oporavak

Terapija pomlađivanja matičnim stanicama je jednostavan i siguran tretman. S obzirom da se izvlači iz vaše krvi, ne postoji mogućnost prijenosa bolesti, alergija ili imunoloških reakcija.

Terapija matičnim stanicama se ne primjenjuje u slučaju disfunkcije trombocita, kritične trombocitopenije, hemodinamske nestabilnosti, autoimunih bolesti, sepse, akutnih i kroničnih oboljenja, trudnoće, kronične bolesti jetre i antikoagulacijske terapije.

Paket

Paket podrazumijeva enzimatsku pripremu te sam postupak tretmana, kontrolu nakon 2 tjedna. Moguće ga je kombinirati s dermapenom i mikrodermoabrazijom. Od jedne epruvete se dobije 4ml koncentrata i to je dovoljno za tretman lica, vrata, šaka ili dekoltea (jedno područje). Od dvije epruvete se dobije 8ml koncentrata i dostatno je za dva područja, npr. lice + dekolte ili dekolte + šake.

U našoj Poliklinici nudimo jedinstveni pristup svakom tretmanu na način da prije svakog tretmana pripremimo kožu uz pomoć Dermapen terapije mikroiglicama kojom ćemo omogućiti bolje prodiranje preparata u kožu. Koža je nakon tretmana svježa i u potpunosti regenerirana.

U suradnji s bankama osiguravamo mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata.

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Lege Artis.

Rezervaciju termina pregleda, konzultacija ili zahvata možete izvršiti pozivom na +385 (0) 31 325 676

Pitaj dr. Čandrlića

Pitaj dr. Čandrlića

Imate li dodatnih pitanja? Kliknite ovdje i direktno pitajte naše doktore.

Naruči se!

Naručite se putem interneta. Kliknite ovdje i dogovorite Vaš termin odmah.