dr-med-kresimir-candrlic

18. listopada u slovenskoj Novoj Gorici održan je prvi sastanak Slovenskog i Hrvatskog društva za vaskularnu kirurgiju.

Na simpoziju je sudjelovao i dr.med. Krešimir Čandrlić, vrhunski vaskularni kirurg i stručnjak s dugogodišnjim iskustvom, koji jedini u hrvatskoj primijenjuje najsuvremeniju lesersku metodu liječenja vena.

“Venske bolesti velik su zdravstveni problem današnjice. Drago mi je da sam prisustvovao na simpoziju te da činim dio ove suradnje između Slovenije i Hrvatske.“

Na simpoziju su prisustvovala 24 predavača iz regije. Obrađivali su teme karotidne arterije, aneurizme torakalne i abdominalne aorte, bolesti periferne arterije te proširenih vena – o čemu je predavanje održao i dr. Čandrlić.

Simpozij slovenskih i hrvatskih vaskularnih kirurga otvorili su predsjednici Slovenskog i Hrvatskog društva za vaskularnu kirurgiju, a poznati slovenski kirurg Tomislav Klokočovnik pozvan je kao gost predavač.

Proširene površinske vene nogu – varikoziteti spadaju među najčešće vaskularne bolesti. Smatra se da oko 40% odraslih osoba ima u manjoj ili većoj mjeri izražena venska proširenja na nogama.

U klinici Lege artis u Osijeku – metodom lasera i radiofrekvencije – operiraju se pacijenti iz cijele regije. Lege artis je prvi centar u Hrvatskoj koji se bavi cjelovitim pristupom bolesnim venama, te nudi najsuvremenije metode dijagnostike i liječenja, koje su minimalno bolne, a maksimalno učinkovite.

Nova Gorica, SLOVENIJA, 18. listopada 2013....