Fileri (punila) s hijaluronskom kiselinom djeluju tako da popunjavaju bore i suptilno definiraju izgled lica.
S godinama i zrelošću, čovjek stiče iskustvo i samopouzdanje, ali gubi samo jednu stvar: mladolik izgled. Tada često vanjski izgled jednostavno ne odgovara našoj unutrašnjoj energiji. Niti zahtjevima koje nam postavlja suvremeni život.
Već iza tridesete godine koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, a zatim i kolagen, elastin i potkožnu masnoću. Uz to, gravitacijska sila te upotreba mimične muskulature dovode do stvaranja mimičnih bora, gubitka volumena i – koža postaje umorna i bez sjaja.

Dermalni hijaluronski fileri sadrže hijaluronsku kiselinu čija je molekularna struktura jednaka onoj što ju stvara naše tijelo – ona je prirodna aminokiselna, sastavni dio naših stanica i međustaničnog postora; ima važnu ulogu u balansu vode i cijeljenju jer omogućuje dobru hidrataciju.
Stoga se injiciranjem hijaluronskih filera u kožu povećava se nakupljanje vode, a koža vraća svježinu i mladenački izgled.

KAKO DJELUJU FILERI?

Hijaluronska punila (fileri) nježno ublažavaju znakove starenja ili suptilno poboljšavaju ono što nam je priroda dala – čine lice ljepšim na tri ključna načina:

Revitaliziraju – smanjuju, izglađuju bore; ubrizgavanjem u kožu ispod bore, potiskuju kožu prema gore te ju zaglađuju i vraćaju svježinu.

Podižu – vraćaju koži izgubljeni volumen i elastičnost čime se dobiva učinak podizanja, toniziranja na obrazima i bradi.

Definiraju – suptilno preoblikuju i redefiniraju usne i crte lica (jagodice, bradu).

U Poliklinici Lege artis koristimo dermalne filere najbolje kvalitete od kojih ističemo Juvederm – naprosto su čarobna svojstva njihove linije Vycross tehnologije koji pružaju još dugoročnije i posve prirodne rezultate.

Vise o Juvederm hijaluronskim punilima pročitajte ovdje.

Opis zahvata

Zahvat traje 30-ak minuta; minimalno je invazivan, gotovo bezbolan.

Vrijeme oporavka je kratko – već slijedećeg dana moguće je nastaviti uobičajene aktivnosti.

Rezultati nakon prve aplikacije traju 12-18 mjeseci, ovisno o strukturi kože i gustoći preparata.

Redovitom primjenom filera, razmaci između aplikacija se produžuju, a učinak je sve ljepši i efektniji što danas filere smješta u redovitu anti age njegu.
Injiciranjem hijaluronskih dermalnih filera postiže se ne samo popunjavanje bora i vraćanje izgubljenog volumena, već i hidratacija kože zbog retrakcije (povlačenja) molekula vode; dokazano je, također, da dovodi i do regeneracije kolagena kao i stvaranja novog.

Najvažnije je naglasiti da hjaluronski fileri omogućuju zadržavanje prirodnog izgleda lica; dodavanje hijalurona koži zapravo – godi.
Može se koristiti za nazolabijalne bore, jagodice, obraze, bore oko očiju, čela, vrata kao i za popunjavanje usnica i korekciju kontura brade.

Kandidati

Uz genetiku, nastanku bora pogoduje i način života – pušenje, nedovoljno sna, svakodnevni stres, izloženost atmosferskim i klimatskim utjecajima…
Postupno fiziološko starenje tkiva počinje već od 25-te godine i upravo je tada – dodavanje hijalurona u vrlo malim količinama – zapravo najbolja prevencija nastanku bora.

Srednja, tzv. ‘zlatna’ životna dob upravo je vrijeme kad znaci dobi postaju vidljivi, a najmanje su poželjni – sigurni smo u sebe, samopouzdani, uspješni – želimo to i zadržati I, naravno – prijelaz 40-ih u 50-te godine, početak 60-ih: gubitak masti i opuštanje kože uslijed gravitacije mogu pretvoriti bore u nabore. Dobro se osjećamo; ali nam treba mali poticaj jer i dalje želimo biti privlačni i svježi.

Priprema

Prije samog tretmana liječnik obavlja detaljne konzultacije s klijentom kako bi točno razumio želje i zahtjeve; ovisno o stanju i mogućnostima odabire se plan tretmana da bi u što bolje ispunio ocekivanja klijenta.

Sama priprema obuhvaća skidanje šminke i nanošenje anestetske kreme po potrebi; eventualno, primjenu lokalne anestezije.

Tijek zahvata

Tretman se obavlja ambulantno i traje 20 – 30 min.

Na raspolaganju nam je lepeza punila za lice – svaka formulacija glatkog gela rješava specifičnu problematiku.
Gel ispod kože ubrizgava liječnik pomoću izuzetno tanke, nježne igle. Gel ispunava linije i bore te dodaje suptilan volumen. Hijaluronska kiselina unutar gela zadržava vlagu.

Juvederm preparati sadrže lidokain, lokalni anestetik koji tretman čini ugodnijim.

Ovisno o tretmanu i proizvodu, rezultati mogu biti vidljivi i do 18 mjeseci.

Oporavak

Crvenilo nestaje obično nakon nekoliko sati, dok se otok i podljev obično povuku kroz nekoliko dana. Nakon 2 tjedna preparat će se sam preraspodijeliti i dati svoj pravi učinak. Već slijedećeg dana moguće su svakodnevne aktivnosti.

Mjere opreza

Prije tretmana:

 • 3 dana NE: Aspirin (Andol, Acisal..) i C vitamin

Poslije tretmana:

 • 3 sata NE: jaka šminka, smijanje, žvakanje, ležanje, savijanje glave, pušenje
 • 3 dana NE: Aspirin, C vitamin, alkohol, vrući napitci, tople kupke,vježbanje i prekomjerno znojenje
 • 7 – 15 dana NE: izlagati se ekstremno niskim ili visokim temperaturama (sunčanje, sauna,solarij); laser, radiofrekvencija, UZV, masaža lica, elektroterapije

Nuspojave / komplikacije

Nakon tretmana dermalnim filerima moguća je pojava crvenila, podljeva, otoka ili osjetljivosti na mjestu ubrizgavanja filera. Crvenilo nestaje obično nekoliko sati nakon, dok otok i podljev najčešće nestaju za nekoliko dana. Od značajnijih nuspojava, mogu se pojaviti alergijska reakcija, koja je izrazito rijetka ili nekroza dijela kože.

Ove nuspojave su izrazito rijetke.

Nakon tretmana dermalnim filerom preporuča se izbjegavanje masaže, saune, izlaganje suncu, odlasci u solarij, pritiskanje dijela lica koje je tretirano.

Paket

Paket podrazumijeva cijenu samog preparata, pripremu, sam postupak tretmana i – ukoliko je to potrebno – kontrolu nakon 2 tjedna. U našoj Poliklinici, ako želite, možete napraviti i posebne tretmane koji će pospješiti rezultate i dugotrajnost dermalnih filera..

U suradnji s bankama Poliklinika Lege artis osigurava mogućnost plaćanja kreditnom karticom jednokratno ili obročno – na rate.

Dermalni fileri

Kako starimo postajemo sve iskusniji i samopouzdaniji, no pritom možemo izgubiti samo jednu stvar: mladolik izgled naše kože. Tada ono što vidite izvana ne odgovara poletnoj osobi kakvom se osjećate iznutra. Juvederm je lepeza dermalnih filera za lice koji nježno ublažavaju znakove starenja ili suptilno poboljšavaju ono što vam je priroda dala. Juvederm lepeza ima formulacije za svako područje lica i može optimalno naglasiti vaše najbolje crte lica i pružiti vam prirodan izgled.

Juvederm je proizveo Allergan, kompanija koja brine o zdravlju i koja je među prvima počela razvoj estetsko – medicinskih tretmana još prije više od 35 godina. Njihova lepeza Juvederm dermalnih filera proizvedena je korištenjem napredne tehnologije. Ti tretmani imaju dobar sigurnosni profil i pružaju prirodan izgled i dugotrajne rezultate. Allergan je također proizveo i poznati Botulinum toxin Cosmetic, u Europi poznat i kao Vistabel.

Juvederm su blagi, obnavljajući ubrizgavajući dermalni fileri koji se mogu koristiti za razne potrebe, no posebno za ispunjavanje linija i nabora. Također se može rabiti za obnovu punoće obraza i područja brade te za poboljšanje izgleda usana.

Tretmani pomlađivanja lica Juvederm dermalnim filerima su brzi, jednostavni, ugodni i nekirurški. Tretmanom se obnavljaju i poboljšavaju karakteristike lice na način da se bezbolne injekcije postave na strateška mjesta ispod kože. Juvederm daje licu punoću i oblikuje ga, a da pritom zadržava prirodan, simetričan i uravnotežen izgled.

Jedinstveni sastav Juvederm dermalnih filera uključuje hijaluronsku kiselinu, prirodni šećer koji se nalazi u ljudskom tijelu. U kombinaciji s vodom, u vašoj koži, trenutačno izglađuje linije i bore, poboljšava izgled usana te obnavlja izgubljeni obujam obraza i vilice. Također, fileri za lice s hijaluronskom kiselinom mogu prirodno stimulirati stvaranje kolagena u koži.

Juvederm dermalni filer sastoji se od hijaluronske kiseline koja se prirodno nalazi u tijelu te zadržava vodu pod kožom kako bi izgladila linije, vratila izgubljenu punoću i održavala kožu hidratiziranom. Poput spužve, primarna joj je funkcija da veže i apsorbira vodu što daje punoću licu. Naime, hijaluronska kiselina može apsorbirati tekućinu u 1.000 puta većem obujmu od vlastitog te tako djeluje kao odlična „spužva“ ispod vaše kože. Hijaluronska kiselina može se smatrati unutarnjim ovlaživačem tijela. Kako koža stari i što je izloženija onečišćenju iz okoliša te ultraljubičastim zrakama, tako i stanice gube sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline. Radi toga koža počinje gubiti punoću, što često dovodi do stvaranja bora i nabora na licu.

Juvederm dermalnim filerima se pomlađivanje lica postiže nadomještanjem hijaluronske kiseline koja nestane kroz vrijeme, izglađivanjem linija, obnovom izgubljene punoće lica te održavanjem kože hidratiziranom. Najbolje od svega, rezultati su trenutačni, izgled prirodan te može trajati do 18 mjeseci, bez potrebnog vremena oporavka.

Kako se koriste dermalni fileri?

Pomlađivanje kože Juvederm dermalnim filerima je brzo i jednostavno. Ovim postupkom trenutačno ćete izgledati i osjećati se osvježeno. Tretman izvodi liječnik na način da injekcijom ubrizga filer na strateška mjesta kako bi poboljšao individualni izgled lica.

Vaše lice će dobiti na punoći i obliku, a pritom će zadržati prirodan, simetričan i uravnotežen izgled. Bilo da ste zainteresirani za poboljšanje izgleda lica ili pak osvježavanje i pomlađivanje izgleda, Juvederm fileri se mogu koristiti za:

 • Ublažavanje linija osmijeha
 • Obnavljanje izgubljene punoće u obrazima
 • Naglašavanje usana
 • Oblikovanje linije vilice

Tretman je ugodan zahvaljujući patentiranom sastavu Juvederma XC (extra comfort) koji uključuje lidokain – lokalni anestetik. Nakon tretmana smanjit će se naglašenost linija vašeg lica, usne će vam biti punije i oblikovanije, a obrazi puniji. Izgledat ćete prirodno osvježeni tako da će svi primjetiti, no nitko neće znati kako!

Prednosti

Ovaj jednostavan tretman može se koristiti u više različitih svrha, ovisno o tome što želite postići. Može poslužiti kao filer za bore, smanjujući vidljivost bora i nabora. Može se koristiti i za obnavljanje punoće obraza i područja brade te za poboljšanje izgleda usana i obraza.

Osvježenje i pomlađivanje

Juvederm trenutačno osvježava i pomlađuje vaš izgled na način da izglađuje neželjene linije, obnavlja prirodan oblik lica te nadomješta izgubljenu punoću obraza. Juvederm dermalni fileri se ubrizgavaju ispod bora i brazdi kako bi ispunio ili popunilo ulegnuće. Linije koje su najpogodnije za tretman Juvedermom su tzv. statičke linije koje su vidljive kad se lice ne miče (poput linija osmijeha). Najčešće se tretiraju područja linija osmijeha ili nazolabijalne brazde, linija usta ili marionetske linije, pušačkih linija ili vertikalne usne linije te obraza i brade.

Poboljšanje

Injekcije Juvederma se mogu koristiti i kao fileri za lice kojima se poboljšavaju određene karakteristike vašeg lica poput usana i obraza. Neprimjetnim i strateškim ubrizgavanjem, Juvederm hijaluronski fileri oblikuju usne i obraze te istovremeno održavaju vaš izgled prirodnim, simetričnim i uravnoteženim.

Paleta Juvederm proizvoda u Poliklinici Lege artis:

U Poliklinici Lege artis koristimo raznovrsne Juvederm proizvode za razne potrebe, od povećanja usana pa do vraćanja volumena u obrazima i na bradi.

 • Juvederm Voluma dermalni fileri dizajnirani su na način da vraćaju volumen i mogu se koristiti na bradi, obrazima i na području jagodičnih kosti, odnosno najbolji rezultati postižu se na srednjem dijelu lica. S godinama gubimo volumen i to se najviše vidi na tom dijelu lica. Voluma dermalni fileri vratit će vašem licu izgubljeni volumen, regenerirati kožu i pružiti vam mlađi izgled. Rezultati Voluma dermalnih filera traju i do 18 mjeseci.
 • Juvederm Volbella dermalni fileri najviše odgovaraju osjetljivim područjima poput usana, području oko usana i osjetljivom području oko očiju. Sama struktura ovog filera je toliko mekana i kada ga aplicira stručnjak, on može pružiti prekrasan, prirodan izgled lica i prirodnu punoću i svježinu vaših usnica. Rezultati traju do 12 mjeseci.
 • Juvederm Volift dermalni fileri namijenjeni su popunjavanju dubokih, do srednje dubokih bora kao što su nazolabijalne bore, pušačke bore i bore koje nastaju od rubova usnica prema bradi (perioralne bore). Također, ovaj dermalni filer pokazao se i kao izvrstan filer za povećanje usana jer im može vratiti izgubljeni ili pružiti novi volumen. Rezultati s Volift dermalnim filerima traju do 15 mjeseci.

FOTOGRAFIJE RADOVA – PRIJE I POSLIJE

Rezervaciju termina pregleda, konzultacija ili zahvata možete izvršiti pozivom na +385 (0) 31 325 676

Pitaj dr. Čandrlića

Pitaj dr. Čandrlića

Imate li dodatnih pitanja? Kliknite ovdje i direktno pitajte naše doktore.

Naruči se!

Naručite se putem interneta. Kliknite ovdje i dogovorite Vaš termin odmah.