Opća kirurgija zastupljena je u Poliklinici Lege artis, uglavnom, minimalno invazivnim kratkotrajnim zahvatima koji se izvode najčešće – u lokalnoj anesteziji.
Oni se izvode klasičnom kirurškom tehnikom ili se, pak, vrše ‘bez šivanja’ – posve atraumatski – radiofrekvencijom ili laserom.
Na taj se način uklanjaju sve kožne promjene i izrasline – bradavice, madeži, fibromi, ateromi, lipomi, spider-nevusi, teleangiektazije.
Kombinacijom spomenutih tehnika uglavnom se uklanjaju ožiljci i tetoaže te rješava problem uraslog nokta.

Kirurgija prednjeg trbušnog zida dio je abdominalne kirurgije koja rješava problematiku popuštene trbušne stijenke – hernije – ingvinalne, femoralne i umbilikalne.

Proktologija je grana kirurgije koja se bavi problemima i bolestima završnog dijela debelog crijeva (rectuma) i čmara (anusa).
To obuhvaća hemoroide, analnu trombozu, analnu fisuru, fistulu, pilonidalni sinus i kondilome.

Budući da se gotovo 50% populacije suočava s nekim od ovih problema, neophodno je pružiti mogućnost adekvatne i pravovremene dijagnostike te, svakako, odgovarajućeg i efikasnog liječenja.

U navedenim bolestima indicirano je kirurško liječenje, iako ga pacijenti – često i dugo – pokušavanju izbjeći, uz otpor čak i prema ovoj vrsti pregleda. To je, vjerojatno, zbog nelagode i stida jer zavšni dio debelog crijeva predstavlja intimnu regiju. Također, prisutan je i strah od boli u osjetljivom i upaljenom području. Stoga se često upuštaju u ‘samoliječenje’ mastima, kremama, čepićima, oblozima, dijetom – što je, uglavnom, posve neefikasno i kratkotrajno.
Taj strah i anksioznost koju pacijent osjeća od – njemu nepoznatog ili neugodnog pregleda, razlog su što odlaže odlazak liječniku; posljedica toga je da se bolesnici često javljaju u već poodmakloj fazi bolesti ili s pojavom komplikacija – što znatno otežava i produžuje liječenje.

Rezervaciju termina pregleda, konzultacija ili zahvata možete izvršiti pozivom na +385 (0) 31 325 676

Pitaj dr. Čandrlića

Pitaj dr. Čandrlića

Imate li dodatnih pitanja? Kliknite ovdje i direktno pitajte naše doktore.

Naruči se!

Naručite se putem interneta. Kliknite ovdje i dogovorite Vaš termin odmah.