Pacijentov vlastiti koncentrat trombocita pripremljen RegenKit-om. Trombociti su ključan faktor u regeneraciji tvrdog i mekog tkiva. Trombociti proizvode ključne faktore rasta kao što su: FGF, PDGF, TGF-ß, EGF, VEGF, koji su aktivno uključeni u stanične migracije, diferencijacije i proliferacije. Također induciraju fibrioblaste i endotelijalne stanice kako bi inducirale stvaranje novog ekstracelularnog matriksa i neo-vaskularizacije. Trombociti se dobivaju od vlastite krvne plazme pacijenta.

Plazma sadrži mnoge faktore ključne za život stanica, uključujući nutrijente, vitamine, hormone, elektrolite, faktore rasta kao što su IGF i HGF te proteine. Uz proteine iz plazme, sadržane su i vitalne molekule za koagulacijski proces i generiranje fibrinskog polimera , koji služi kao podloga za migraciju stanica i stvaranje novog tkiva.

Opis zahvata

Tretman CELLULAR MATRIX se izvodi brzo i jednostavno. Sastoji se od uzimanja male količine vlastite pacijentove venske krvi, koja se zatim centrifugira i pomiješa s HA (HA je već u istoj epruveti). Na taj način dobivenu plazmu ubodima finom iglicom primjenjujemo na tretirano područje.

Kandidati

Ovaj problem silno kompromitira sve uobičajene aktivnosti i otežava život mnogim. Kandidati za ovu terapiju mogu biti i žene i muškarci bilo koje dobi s izraženim tegobama i dijagnozama. Za dolazak na tretman nije potrebna nikakva priprema. Neposrednu pripremu polja za tretiranje učinit će liječnik u Poliklinici.

 • Tendinitis lakta
 • Ahilova tetiva
 • Rotatorna manžeta
 • Patelarni tendinitis
 • Ozljede ligamenata
 • Operacije ligamenata
 • Plantarni fascitis
 • Ozljede hrskavica
 • Ozljede meniskusa
 • Ozljede muskulature
 • Rekonstrukcija kostiju

Priprema

Prije samog tretmana specijalisti će, standardnom procedurom, izvaditi vašu krv. Bol koju ćete osjećati biti će minimalna i zanemariva, jednaka onoj koju osjećate pri klasičnom vađenju krvi. Nakon toga, doktor će posebnom tehnikom, odnosno centrifugom s velikim brojem okretaja, odvojiti plazmu od ostalih sastojaka vaše krvi.

Tijek zahvata

Tretman se izvodi brzo i jednostavno. Sastoji se od uzimanja male količine venske krvi koja se potom centrifugira i pomiješa s hijaluronskom kiselinom. Tako dobivenu plazmu, malim i nježnim ubodima, primjenjujemo na tretirano područje. Ovisno o području tetiranja primjenjue se određeni broj tretmana u točno predviđenom vremenskom razdoblju. Kako bi pacijente upoznali s intenzitetom i dužinom trajanja tretmana prije početka istih pacijent je dužan doći na besplatne konzultacije.

Paket

Paket podrazumijeva pripremu te sam postupak tretmana i ukoliko je to potrebno, kontrolu nakon 2 tjedna. Od jedne epruvete se dobije 4ml koncentrata i to je dovoljno za tretman lica, vrata, šaka ili dekoltea (jedno područje). Od dvije epruvete se dobije 8ml koncentrata i dostatno je za dva područja, npr. lice + dekolte ili dekolte + šake.
U našoj Poliklinici nudimo jedinstveni pristup svakom tretmanu na način da prije svakog tretmana pripremimo kožu uz pomoć Dermapen terapije mikroiglicama kojom ćemo omogućiti bolje prodiranje preparata u kožu. Koža je nakon tretmana svježa i u potpunosti regenerirana.

U suradnji s bankama osiguravamo mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata.

Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete provjeriti u aktualnom cjeniku Poliklinike Lege Artis.

Rezervaciju termina pregleda, konzultacija ili zahvata možete izvršiti pozivom na +385 (0) 31 325 676

Pitaj dr. Čandrlića

Pitaj dr. Čandrlića

Imate li dodatnih pitanja? Kliknite ovdje i direktno pitajte naše doktore.

Naruči se!

Naručite se putem interneta. Kliknite ovdje i dogovorite Vaš termin odmah.