PLEXR – blefaroplastika, uklanjanje bora i promjena bez noža. Plazma nož predstavlja zadnju generaciju neablativne kirurgije mekih tkiva. Ova vrlo sofisticirana tehnologija ima veliku prednost u odnosu na laser i radiokirurške noževe jer ne dovodi do oštećenja okolnoga (netretiranog) tkiva. Uz minimalnu anesteziju kremom moguće je ukloniti kožne izrasline poput bradavica, madeža, staračkih diskeratoza bez ožiljaka, također se koristi za uklanjanje hiperpigmentacija i ožiljaka od akni. Vrlo atraktivnu primjenu ima za blefaroplastiku očnih kapaka i uklanjanje bora, jer nema reza niti asimetrije, a višak tkiva se uklanja evaporacijom. U ovim je slučajevima potrebno postupak provoditi 2-3 puta.

Ionizacija plinova sadržanih u zraku dobiva se kroz električno pražnjenje, kao rezultat razlike u naponu između vrha instrumenta i pacijentove kože. Mali, wireless uređaj omugućava vrlo jednostavno rukovanje i praktičnu primjenu na pacijentu. Tkivo se pomoću PLEXR aparata sublimira – pretvara iz čvrstog u plinovito stanje.

Opis zahvata

Generatorom plazme (Plexr) sublimiramo višak kože te stimuliramo kolagen i regerenaciju tkiva. Zahvati traju od svega par minuta do max pola sata. Pacijent na određene regije može dobiti anestetik kako bi se bolnost tretmana svela na minimum. Većina tretmana je potpuno bezbolna i ne zahtjeva anestetik.

Kandidati

Kombinacija snage naprednih tehnologija PLEXR tretmana omogućuje i neposredna te dugoročna poboljšanja za kožu. Ovaj tretman je prikladan za osobe koji traže neinvazivne opcije za:

 • Periorbitalna rejuvenacija,
 • Nekirurška blefaroplastika,
 • Perioralna rejuvenacija,
 • Rejuvenacija vrata i obraza,
 • Periumbilikalna i genitalna rejuvenacija,
 • Uklanjanje promjena boje na koži ( hiper i hipopigmentacija),
 • Ukljanjanje bradavica,
 • Uklanjanje fibroma,
 • Uklanjanje madeža,
 • Uklanjanje keratoza,
 • Uklanjanje ksantelazmi,
 • Uklanjanje tetovaža,
 • Uklanjanje mikropigmentacija,
 • Smanjenje keloidnih ožiljaka, strija, ožiljaka od akni i varičela.

Prije svakog tretmana u Poliklinici Lege Artis možete doći na konzultacije na kojima ćete saznati sve potrebne informacije te broj tretmana koji vam je potreban.

Priprema

Nakon detaljnog pregleda od liječnika certificiranoga za primjenu Plexra, određuje se tretirana zona. Provode se klasične pripreme koje uključuju površinsku anesteziju kože (ukoliko je ona uopće potrebna) te dezinfekciju

Tijek zahvata

Nakon što smo kožu dezinficirali i nanijeli anestiziološku kremu kreće PLEXR tretman.

Tretman traje u prosjeku dvadesetak minuta. Po završetku tretmana moguć je povratak svakodnevnim aktivnostima.

Tretman se po potrebi ponavlja svakih 28 dana. Tkivo se pomoću PLEXR aparata sublimira – pretvara iz čvrstog u plinovito stanje. Ionizacija plinova sadržanih u zraku dobiva se kroz električno pražnjenje, kao rezultat razlike u naponu između vrha instrumenta i pacijentove kože.

Nakon tretmana doktor ponovno dezinficira tretirano područje te nanosi zaštitnu kremu u boji ili puder.

Oporavak

Po završetku postupka na koži zaostaju male krastice, to zapravo i nisu klasične krvne krastice jer je postupak bezkrvan, nego su to karbonizacijske kruste. One se ne smiju trljati i namjerno uklanjati jer u protivnom dolazi do stavranja krvne kraste i ožiljka. Navedene kruste otpadnu između 3-10 dana, te ostaje mlada crvenkasta koža. To je područje po otpadanju krasti neophodno u periodu od 28 dana pokrivati zaštitnim faktorom za sunce 50. Bez obzira da li se izlažete suncu ili ne, uobičajena kućna svijetla kao i računari imaju izvjesnu dozu UV zračenja, koje bi ovu osjetljivu kožu moglo hiperpigmentirati.

Tretman krusti dopušta pranje samo sa neutralnim sapunom i bez pretjeranog močenja. Ukoliko je to zbog estetskih razloga potrebno, moguće je na kruste nanijeti jači make up. Nikako se ne preporuča mazanje krusti kremom ili stavljanje flastera.

Mjere opreza

U Poliklinici Lege Artis preporučujemo izbjegavanje sunca i solarija nakon Plexr tretmana. Plexr koristi sterilne jednokratne iglice kako bi se omogućila najsigurnija moguća njega i tako izbjegle bakterijske, gljivične i ostale infekcije.

Nuspojave / komplikacije

Crvenilo i edem mogu se eventualno pojaviti neposredno nakon tretmana. Intenzitet ovisi o tretiranoj površini i obimu intervencije. Mogu se ublažiti hlađenjem oblozima ili ledenim gel jastučićima.

Hiperpigmentacije mogu nastati ako se pacijent ne drži preporučenog protokola zaštite obično na površinama koje su izložene UV svijetlu. Hiperpigmentacije su prolazne i nastaju za nekoliko tjedana do par mjeseci spontano.

Paket

Soft surgery zahtijeva 1 – 4 tretmana sa vremenskim intervalom barem 3 – 4 tjedna ovisno o gustoći i intenzitetu. U svakoj sesiji sublimiramo oko 30% tkiva.

Rezervaciju termina pregleda, konzultacija ili zahvata možete izvršiti pozivom na +385 (0) 31 325 676

Pitaj dr. Čandrlića

Pitaj dr. Čandrlića

Imate li dodatnih pitanja? Kliknite ovdje i direktno pitajte naše doktore.

Naruči se!

Naručite se putem interneta. Kliknite ovdje i dogovorite Vaš termin odmah.