Opis zahvata

Lasersko uklanjanje kapilara lica i nosa uz pomoć diodnog lasera ublažuje i uklanja navedene promjene bez kirurških rezova i vremena oporavka. Mogu se tretirati sitne kapilare, i paučaste vene promjera do 2 mm.

Kandidati

Ako ste primijetili pojavu kapilara na vašem tijelu te vam one uzrokuju nelagodu, kandidat ste za njihovo uklanjanje.

Priprema

Kožu prije tretmana morate detaljno očistiti i osušiti, ukloniti make up, kreme, ulja ili proizvode za samotamnjenje.

Tijek zahvata

Sam laserski tretman uklanjanja kapilara lica i nosa nije kompliciran te se obavlja ambulantno bez lokalne anestezije. Udaljeniji dio ručke lasera prislanja se na kožu, a nakon aktivacije lasera nožnim prekidačem, pušta se svjetlosni impuls.

Za vrijeme laserskog tretmana uklanjanja kapilara svjetlost se pretvara u toplinu, a krvna žila se zatvara i nestaje. Tekućina koja okružuje žilu (tkivo koje sadrži visok postotak vode) ne apsorbira svjetlost te se na taj način okolna koža ne ostecuje. Žile se neposredno „brišu“ bez nastanka odbojne pelioze (ljubičaste mrlje).

Krv se zagrijava te se ciljana kapilara sužava i na koncu nestaje. Osobe obično osjete samo malu količinu topline. Tretman traje oko 20 minuta, no može biti i duži i kraći, ovisno o težini slučaja i veličini zahvaćenog područja.

Oporavak

Odmah nakon tretmana možete se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. No, preporučujemo izbjegavati veće fizičke aktivnosti.

Mjere opreza

Uobičajene nuspojave su crvenilo i oticanje koje ne traje dulje od 24-48 sati. Rjeđe nuspojave su promjena pigmentacija, bubrenje i pojava krastica. Navedeno je veoma rijetko i obično traje par dana. Nakon tretmana potrebno je izbjegavati sunce minimalno 10-15 dana te koristiti zaštitne kreme sa SPF 50+.

Paket

Laserski tretmani su u Poliklinici Lege Artis su podijeljeni po regijama tijela. U suradnji s bankama Poliklinika Lege Artis osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. Više o podjeli tretmana, načinima plaćanja i cijenama možete saznati ovdje.

Rezervaciju termina pregleda, konzultacija ili zahvata možete izvršiti pozivom na +385 (0) 31 325 676

Pitaj dr. Čandrlića

Pitaj dr. Čandrlića

Imate li dodatnih pitanja? Kliknite ovdje i direktno pitajte naše doktore.

Naruči se!

Naručite se putem interneta. Kliknite ovdje i dogovorite Vaš termin odmah.