Tretman laserskog pomlađivanja nova je i jedinstvena tehnika koja rabi lasere za smanjenje efekata starenja na koži. Tehnika je posebno učinkovita na koži lica i vrata, no može se primijeniti na bilo koje područje kože.

Opis zahvata

Osobe se podvrgavaju tretmanu neinvazivnog laserskog pomlađivanja kako bi smanjili učinke starenja i izlaganja suncu vidljive na licu i vratu. Lasersko pomlađivanje smanjuje crvenilo na licu, izgled otvorenih pora, hrapavost kože i plitke bore te učvršćuje kožu i izbjeljuje pjegice.

Rezultati se postižu pomoću snažnog diodnog lasera koji, zahvaljujući svjetlosnom postupku, omogućava kontrolu termalnog oštećivanja kože, što vodi ka postepenom remodeliranju kolagena uz očuvanje epiderme.

Tretman laserskog pomlađivanja poboljšava ten kože te stimulira kožu da bude zdravija i otpornija.

Kandidati

Ako imate vidljive linije ili plitke bore na licu, plitke ožiljke od akni ili kožu bez osjeta nakon podizanja lica, onda ste dobar kandidat za lasersko neinvazivno pomlađivanje kože.

Priprema

Kožu prije tretmana morate detaljno očistiti i osušiti, ukloniti make up, kreme, ulja, topikalne anestetike ili proizvode za samotamnjenje.

Područje koje će biti podvrgnuto tretmanu ne smije biti izloženo sunčevoj svjetlosti ili solariju do 2 tjedna prije tretmana.

Tijek zahvata

Tretirano područje čisti se hladnom vodom kako bi se uklonila površinska prljavština i makeup. Gel na bazi vode nanosi se na kožu te se stavlja zaštita za oči. Laseri se koriste u sistematskim sekvencama kako bi se tretirali različiti slojevi kože.

Laser stvara zraku visokointenzivne svjetlosti koja prodire duboko u kožno tkivo gdje isporučuje kontroliranu količinu ciljane terapeutske topline. Snažan svjetlosni impuls primjenjuje se na područje tretmana, dok površinu kože hladi kontaktni ručni aplikator. Oštećeni melanin reapsorbira limfni sustav i stimulira fibroplaste u koži za stvaranje novog kolagena i elastina. Novi kolagen i elastin zatežu kožu, poboljšavaju izgled kože i pora te daju mladenačkiji izgled.

Na kraju tretmana gel se uklanja, koža se ponovno čisti hladnom vodom i lagano suši mekim papirnatim ručnikom. Krema ili gel za vlaženje kože nanosi se na tretirano područje.

Oporavak

Odmah nakon tretmana područje izloženo laseru bit će lagano crveno i upaljeno. Crvenilo će splašnjavati unutar par minuta nakon kraja tretmana. Većini pacijenata koža se potpuno smiri preko noći te već idući dan mogu upotrebljavati standardne proizvode za njegu kože te make up.

Izbjegavajte izravno izlaganje suncu najmanje 7-10 dana nakon tretmana, nemojte nanositi sapun izravno na tretirano područje ako vam se koža nije smirila, te nemojte trljati lice prvih par dana nakon tretmana. Izbjegavajte tonike, razne serume, pilinge i teški make up sve dok vam se koža potpuno ne smiri.

Možete nanijeti led na problematično područje kako bi vam bilo ugodnije i kako biste ubrzali oporavak.

Mjere opreza

Uobičajene nuspojave su crvenilo i oticanje koje traje ne dulje od 24-48 sati. Rjeđe nuspojave su promjena pigmentacije, bubrenje i ožiljci. Navedeno je veoma rijetko i obično traje par dana. Nakon tretmana potrebno je izbjegavati sunce minimalno 7-10 dana te koristiti zaštitne kreme sa SPF 50+.

Paket

Rezervaciju termina pregleda, konzultacija ili zahvata možete izvršiti pozivom na +385 (0) 31 325 676

Pitaj dr. Čandrlića

Pitaj dr. Čandrlića

Imate li dodatnih pitanja? Kliknite ovdje i direktno pitajte naše doktore.

Naruči se!

Naručite se putem interneta. Kliknite ovdje i dogovorite Vaš termin odmah.