Crvenilo, kapilare, pigmentne promjene – sve navedeno može narušiti vaš izgled, pa tako i samopouzdanje. U Lege Artis ovom problemu pristupamo laserskim tretmanima uz pomoć najmodernije tehnologije te najboljeg lasera na tržištu za uklanjanje navedenih promjena.

Sitne kapilare na licu, rozacea i bijele mrlje na koži od sada je moguće uspješno tretirati i dugotrajno ukloniti.

Opis zahvata

Osobe koje zadese pigmentne promjene kože, poznate kao i pigmentne lezije, posebno mrlje od starenja, sve učestalije navedene promjene smatraju estetskim nedostatkom. Mrlje od starenja javljaju se kod 50% žena te 20% muškaraca starijih od 50 godina. Pošto se ti znakovi starenja sve više smatraju neugodnim, tako je i sve veća spremnost ljudi da ih uklone. Postoji više različitih vrsta pigmentnih promjena koje se u osnovi razlikuju po pitanju morfoloških i histoloških karakteristika. Iz tog razloga procjena i moguća terapija pigmentnih pojava na koži uvijek se mora povjeriti specijaliziranom liječniku.

Također, pojava rozaceje, crvenila lica može uvelike utjecati na kvalitetu života osoba koje su njome pogođene. Iako je njihovo stanje kronično, što znači da nema lijeka, postoje određeni koraci koji se mogu poduzeti kako bi se pojave spriječile ili pak ublažile.

Tretmani uklanjanja crvenila i pigmentnih promjena na koži jamče minimalni rizik te nježne i bezbolne tretman klijentima, a rezultati su izvanredni. U Poliklinici Lege Artis koristimo žuti laser QuadroStarPRO, tvrtke Asclepion Laser Technologies koji je danas najmodernija tehnologija i najbolji izbor kada je su u pitanju navedene problematike na koži. Zahvaljujući visokoj energiji u trenutku najveće koncentracije hemoglobina, moguće je tretirate kapilare, crvenilo i pigmentacije brzo, nježno i efikasno.

Kandidati

Ukoliko Vas svakodnevno muče pigmentne promjene na koži, male ispucale kapilare oko nosa i na obrazima, pa čak i ostatku tijela kandidat ste za lasersko uklanjanje žutim laserom. Prije svakog tretmana ćemo Vas pregledati i vidjeti jeste li ili ne kandidat za ovaj tretman.

Priprema

Kožu prije tretmana morate detaljno očistiti i osušiti, ukloniti make up, kreme, ulja ili proizvode za samotamnjenje. Područje koje će biti podvrgnuto tretmanu ne smije biti izloženo sunčevoj svjetlosti ili solariju do 2 tjedna prije tretmana.

Tijek zahvata

Sam laserski tretman uklanjanja pigmentnih promjena nije kompliciran te se obavlja ambulantno bez lokalne anestezije. Udaljeniji dio ručke lasera prislanja se na kožu, a nakon aktivacije lasera nožnim prekidačem, pušta se svjetlosni impuls kojeg klijent osjeća kao mali ubod. Tretiranim područjem potom se prolazi ručkom lasera koje nakon prelaska izgleda bijelo. Kada laserska zraka prodre u kožu, poveže se s gornjim slojem kože te melanin pigmenta apsorbira svjetlosnu energiju. Termalnim učinkom kratkih svjetlosnih udara melanin je naglo zagrijan i odvojen od dermisa. Nakon toga pigmentna lezija se lagano uklanja sterilnom gazom.

Nakon tretmana moze doći do crvenila kože, a može se stvoriti i korica koja otpada u roku 5-7 dana. Idućem tretmanu, ukoliko je potreban, može se podvrgnuti nakon 4 do 6 tjedana.

Za vrijeme laserskog tretmana uklanjanja kapilara, odnosno crvenila kože, svjetlost se pretvara u toplinu, a krvna žila se zatvara i nestaje. Tekućina koja okružuje žilu (tkivo koje sadrži visok postotak vode) ne apsorbira svjetlost te se na taj način okolna koža ne ostecuje. Žile se neposredno „brišu“ bez nastanka odbojne pelioze (ljubičaste mrlje).

Oporavak

Odmah nakon tretmana područje izloženo laseru bit će lagano crveno i upaljeno. Možete nanijeti led na problematično područje kako bi vam bilo ugodnije i kako biste ubrzali oporavak. Većini pacijenata koža se potpuno smiri preko noći te već idući dan mogu upotrebljavati standardne proizvode za njegu kože te make-up.

Izbjegavajte izravno izlaganje suncu i solariju najmanje 10-15 dana nakon tretmana, nemojte nanositi sapun izravno na tretirano područje ako vam se koža nije smirila i nemojte trljati lice prvih par dana nakon tretmana.

Mjere opreza

Uobičajene nuspojave su crvenilo i oticanje koje ne traje dulje od 24-48 sati. Rjeđe nuspojave su promjena pigmentacija, bubrenje i pojava krastica. Navedeno je veoma rijetko i obično traje par dana. Nakon tretmana potrebno je izbjegavati sunce minimalno 10-15 dana te koristiti zaštitne kreme sa SPF 50+.

Paket

Laserski tretmani su u Poliklinici Lege Artis su podijeljeni po regijama tijela. U suradnji s bankama Poliklinika Lege Arist osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. Više o podjeli tretmana, načinima plaćanja i cijenama možete saznati ovdje.

Rezervaciju termina pregleda, konzultacija ili zahvata možete izvršiti pozivom na +385 (0) 31 325 676

Pitaj dr. Čandrlića

Pitaj dr. Čandrlića

Imate li dodatnih pitanja? Kliknite ovdje i direktno pitajte naše doktore.

Naruči se!

Naručite se putem interneta. Kliknite ovdje i dogovorite Vaš termin odmah.