Avokado-Lege-Artis

Avokado je plod koji ima mnoge prednosti za ljepotu. Ako ga primijenjujete na lice, avokado može imati odlične prednosti za kožu. Primjena avokada smanjuje znakove starenja kože, liječi suhu kožu, omekšava kožu i sprečava isušivanje. Velike količine sterolina (proteina) nalaze se u avokadu. Oni smanjuju znakove starenja, sprečavaju pojavu bora, posvijetljuju tamne mrlje i ožiljke i liječe oštećenja kože.

Donsim Vam u nastavku nekoliko proizvoda od avokada, koje jednostavno možete napraviti u vašem domu.

1. Maska za lice od avokada

Ovo je jednostavna maska za lice koja se sastoji od avokada, soli, šećera i mlijeka. Također možete dodati nekoliko kapi meda. Ova maska za lice je super da očistite i hidratizirate kožu.

2. Piling od avokada i soli

Ovaj piling je vrlo učinkovit za uklanjanje mrtvih stanica kože, čišćenje lica i izbjeljivanje tamnih ožiljka na koži. Zgnječite kuhani avokado i dodajte sol u njega. Pomiješajte i trljajte lice 2-4 minuta. Isperite hladnom vodom.

3. Maska za lice od avokada i papaje

Ovo je još jedna maska za lice koja odlično funkcioniše na vašoj koži. Zgnječite zrelu papaju i skuhan avokado. Dodaj shea maslac i med. Pomiješajte i primijenite na lice. Isperite hladnom vodom.

4. Masaža avokadom

Želite spa tretman kod kuće? Pokušajte uraditi masažu kamenjem. Kamenje i piling kada se primjenjuje na licu povećava cirkulaciju krvi i čisti i uklanja mrtve stanice kože.

5. Krema od avokada i kokosa

Ovo je jedna odlična zimska krema za hidrataciju kože. Kokosovo ulje rješava probleme suhe kože kao što su svrbež kože i perutanje.

6. Masaža lica sa uljem avokada

Ulje avokada sprečava bore i hidratizira kožu. Također možete primijeniti ulje avokada na usne kako bi bile mekane i roze.

7. Sok avokada

Sok ovog povrća ima velike koristi za kožu. Možete popiti čašu soka od avokada kako bi dobili sjajnu kožu bez bora.

...