U Bugarskoj se, u Sofiji, od 09-12.10. održao 5. Balkanski Venski Forum – kongres koji okuplja flebologe – vaskularne kirurge i angiologe koji se bave bolestima vena. Standardni postav čine stručnjaci iz balkanskog dijela Europe, uz obavezno učešće najeminentnijih svjetskih doajena.

Naši liječnici su, također, važan dio cjelokupne organizacijske strukture BVFa;

dr Krešimir Čandrlić, predsjednik Hrvatske flebološke sekcije, jedan je od osnivača udruženja i član boarda Kongresa. Održao je zanimljivo predavanje o liječenju bolesti vena u Hrvatskoj, u Poliklinici Lege artis, o endovaskularnim metodama operacije – laserom i radiofrekvencijom, kao i predavanje o liječenju venskih ulkusa.

‘Uz ugodno druženje, razmjena iskustava i usvajanje novih metoda i ‘trikova’ puno je efikasnije i privlačnije. Drago mi je da i mi možemo kolegama ponuditi neke svoje ideje i tehnike, koje značajno unapređuju struku; ‘ rekao nam je dr Čandrlić..

Venske bolesti su danas vrlo atraktivno područje interesa iz više razloga:

  • nemoguće ih je izliječiti konzervativnim metodama – gelovi, kreme, čarape, vježbe; time se samo olakšavaju tegobe i usporava napredovanje bolesti;
  • ne ugrožavaju životno pacijente, ali silno narušavaju kvalitetu života;
  • mogu se eliminirati suvremenim operacijskim tehnikama – neagresivnim, bezbolnim, bez rana i ožiljaka, kozmetski i funkcionalno sjajnim, uz trenutni povratak pacijenta svakodnevnim aktivnostima

Istovremeno s BVF, u Sofiji se održala i nogometna utakmica Hrvatska-Bugarska;

I gle, čuda: naša je reprezentacija boravila upravo s nama, u hotelu Kempinski! Naravno, na tekmu smo u petak uvečer poveli i više sudionika Kongresa, koji su nam se zdušno pridružili u navijanju!.

...