Misija je cijelog rotarijanskog pokreta služiti općenitom dobru, odnosno služiti drugima, istodobno bogateći osobna etička načela i njegujući kult solidarnosti. Sintagma Inner Wheel znači unutarnji kotač, kotač unutar kotača koji ima svoj udio u kretanju uz isti motiv, akciju i težnje kao i rotary kotač- prijateljstvo i osobna usluga.
International Inner Wheel (IIW) klub Osijek ženska je udruga građana koja pripada velikoj svjetskoj rotarijanskoj zajednici; osnovan je 1996. godine. Financira se isključivo doprinosom samih članica. Pomoć prikupljena raznim humanitarnim akcijama, priredbama ili donacijama, usmjerava se potrebitima.

Slijedeći ovogodišnji moto svjetske IIW organizacije ‘DODIRNI SRCE’ i ove će godine dvadeset pet članica IIW kluba Osijek pokušati svojim humanitarnim aktivnostima dodirnuti srca svih prijatelja i ljudi dobre volje.
U skladu s porukom, svoje aktivnosti ove godine posvećujemo novoj misiji: financijski i mentorski popratiti dvije izvrsne mlade djevojke koje počinju studirati, bez sreće i privilegije roditeljske skrbi, ali s mnogo nade u svoje talente.
Anamarija Bolješić i Sandra Rašić štićenice su Dječjeg doma Klasje od 2004. Bez roditelja su. Sada žive zajedno u stambenoj zajednici Doma, samostalno brinu o sebi uz podršku odgajatelja. Obje su uspješno maturirale, odgovorne su, savjesne, pune priznanja i nagrada, pune različitih interesa, i nadasve vedre, tople, komunikativne, optimistične. Anamarijin je san upisati Akademiju za glumu i lutkarstvo, za čega se ustrajno pripremala već dvije godine. Sandra je završila Medicinsku školu i upravo uspješno upisala Studij psihologije.

Bilo bi divno da svaki mladi čovjek ima jednake materijalne i objektivne mogućnosti za dostizanje vlastitih potencijala. Često, na žalost, nije tako. Njihov je put do sada bio vrlo težak i zahtjevan. Zato sigurno zaslužuje naše zalaganje i pomoć. Za realizaciju tog projekta, koji se odnosi na obrazovanje i praćenje studija naših djevojaka, potrebna su nam i materijalna sredstva.

Zbog toga je IIW klub Osijek svoj humanitarni projekt ove godine odlučio započeti velikim dobrotvornim koncertom klasične glazbe naše glasovite umjetnice, violončelistice ANE RUCNER.

Koncert će biti održan u Osijeku 21. rujna (srijeda), u 19 sati u prostorima VIKARIJATA (J. J. Strossmayera 58)

Namjera nam je, uz prikupljanje priloga, podariti i svim građanima Osijeka nezaboravan umjetnički doživljaj.
Predloženi je novčani prilog za ulaznicu 50,00 kuna, sve kako bi što veći broj naših sugrađana mogao nazočiti tom iznimnom koncertu.
Prilog za VIP ulaznice iznosi 150,00 kuna.

Budući da provedba tog, za našu Udrugu velikog projekta, nije moguća bez pomoći zajednice, pozivamo vas da nam svojom nazočnošću pomognete u realizaciji ove misije, te da zajedno uživamo u predivnom, osobitom koncertu.

Na poseban način uvijek smo zahvalni svima koji prepoznaju naša nastojanja i podržavaju projekte naše Udruge.

...