Godišnji kongres Hrvatskog društva za vaskularnu kirurgiju HLZ-a s međunarodnim sudjelovanjem i Kongres Hrvatskog društva medicinskih sestara i tehničara vaskularne kirurgije održao se od 23. do 25. svibnja 2019. godine u Opatiji.

Uz sudjelovanje vaskularnih kirurga iz Hrvatske, među kojima je dr. Krešimir Čandrlić, sudjelovali su i drugi renomirani gosti iz  inozemstva (Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Italije, Poljske, Njemačke i Austrije).

U svojstvu predavača na Kongresu, svoja iskustva i stečeno znanje prisutnima je prenio doktor Krešimir Čandrlić čije je predavanje na temu Usporedba endovenoznih metoda liječenja varkoziteta ujedno bilo najposjećenije.

O čemu je još bilo govora na kongresu?

U stručnom dijelu Kongresa obuhvaćane su najinteresantnije i najaktualnije teme iz vaskularne medicine, kirurško i endovaskularno liječenje torakalne i abdominalne aorte te visceralnih aneurizmi.

Tema su bile i medikamentozno i endovaskularno liječenje periferne arterijske bolesti, venskih tromboza, endovensko liječenje proširenih vena te suvremeni multidisciplinarni pristup liječenju kroničnih rana.