Proširene vene i kapilare u fokusu su interesa Poliklinike Lege Artis. Iako od njih boluje gotovo 50% stanovništva, donekle su marginalizirane u institucionalnom zdravstvu – nedostatkom suvremene tehnologije ali i liječnika-flebologa. Nisu opasne po život, ali izrazito kompromitiraju kvalitetu života.

RAZLOZI DOLASKA NA PREGLED VENA

Neke pacijente na pregled dovedu estetski razlozi, ali većina dolazi s već razvijenim simptomima: otečene, bolne, umorne noge, ‘prepunjene’ potkoljenice, hiperpigmentacije, grčevi ili jasno vidljive vene, pa čak i otvoreni venski ulkusi, kao zadnji stadij bolesti.

Poliklinika Lege Artis je prvi centar u Hrvatskoj s cjelovitim pristupom bolestima vene: od dijagnostike – kliničkog pregleda i ultazvuka, color doplera, do kompletnog liječenja. Najveća je prednost što se sve obavlja na jednom mjestu, kod jednog liječnika – specijalista vaskularne kirurgije.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU VENA I KAPILARA?

Kapilare predstavljaju pretežno estetsku poteškoću. Najčešće se pojavljuju na nogama i licu. Izbor tehnike ovisi o proširenosti, tjelesnoj konstituciji, pigmentaciji kože, lokalizaciji. Sklerozacija – toplinom (RF) ili kemijski (pjenom) jedini je mogući način aktivnog kirurškog liječenja kapilara i užih varikoznih vena.

Vene se operiraju radiofrekvencijom, laserom te pjenom (UGFS). Endovenozne tehnike su posve bezbolne, kozmetski sjajne i u potpunosti bez recidiva. Zahvat se vrši se u intravenskoj ili u tumescentnoj (površinskoj) anesteziji. Na kraju se stavlja kompresivna čarapa po mjeri koju pacijent nosi 2 tjedna. Odmah poslije zahvata pacijent je sposoban za sve svoje uobičajene aktivnosti.

 

KAKO SA SIGURNOŠĆU DIJAGNOSTICIRATI PROBELM S VENAMA ili KAPILARAMA?

Dubinsko snimanje vena COLOR DOPLEROM daje pravu sliku o stanju vaših vena i kapilara. Rezultat snimanja ujedno je osnovna smjernica za preporuku terapije. Uz snimanje vena COLOR DOPLEROM mi u Lege Artisu odmah nudimo i pregled vaskularnog kirurga, te sukladno tome u mogućnosti smo odmah pacijentu dati preporuku za rješenje problema, a u nekim slučajevima čak i kompletnu terapiju.


POSEBNA POGODNOST:
PREGLED VASKILARNOG KIRURGA I COLOR DOPLER – COLOR DOPPLER GRATIS