dr.med. Jasenka Kalajdžić Čandrlić, anesteziolog

Ljeto je većini omiljeno godišnje doba. Bili na obali, kontinentu ili nekoj dalekoj egzotičnoj destinaciji, godišnji odmor zasigurno uklanja nakupljeni stres, ali vrlo često donosi i neke neželjene posljedice… Preplanulost, sol u kosi i lagane ljetne odjevne kombinacije mogu nam osigurati koji lajk više na društvenim mrežama, ali svi znamo da nam ti vrući ljetni hitovi mogu donijeti i neke ne toliko lijepe uspomene koje će nas,  baš kao i Macarena ili Despacito, još dugo vremena podsjećati na ljeto.

Izloženost suncu,  vjetru i visokim temperaturama osulo je vašu kožu pjegicama, začepljenim porama, aknama ili čak i novim borama? Upravo vam je zbog toga potrebna pravilna njega ili tretman koji će ju učiniti ponovno zdravom.

Ukoliko povratkom u svakodnevicu  primjećujete da je i vaša koža izgubila vlažnost i punoću sve što sada želite i trebate je  – dobar savjet! Vi se slobodno opustite jer stručni tim Poliklinike Lege Artis vas očekuje i poziva vas na BESPLATNE KONZULTACIJE  u rujnu!

Kako bi vam pomogli u odluci kako obnoviti i njegovati kožu nakon ljeta, navodimo neka od najčešća pitanja naših klijentica:

  1. Može li ljeto ubrzati pojavu bora?

MOŽE!!! Osnovna zaštita kože od sunca uključuje redovno korištenje SPF, nošenje zaštitne odjeće i pokrivala za glavu te izbjegavanje predugog boravka na jakom suncu. No nažalost, bez obzira na sve poduzete mjere, izlaganje suncu može povećati oštećenja kože i nastanak bora.

Dugoogodišnje iskustvo nam je pokazalo da su najučinkovitiji oni tretmani kreirani po individualnom pristupu i stručnoj preporuci estetskog liječnika.  Izdvajamo neke od njih:

  • Na suncu se i mrštimo i smijemo što uzrokuje da fina mreža sitnih borica oko očiju naprosto eksplodira na tankoj i osušenoj kož Upravo iz tog razloga često preporučamo tretman Botoxom – jedan od najpopularnijih i najdjelotvornijih estetskih tretmana za uklanjanje bora na području čela i bora smijalica. Radi se o vrlo jednostavnom, neinvazivnom zahvatu kojim se blokira rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica čime se umanjuju i uklanjaju bore. Zahvat je bezbolan i traje svega nekoliko minuta.
  • Skin-Pen® Precision – sjajan revitalizirajući tretman koji učinkovito pomaže u rješavanju nepravilnosti na koži nastalih uslijed izlaganja suncu (pora, akni, hiperpigmentacija, bora– grubih i finih) te ujedno ima i moćan anti-age učinak revitalizaciju i snažan lifting. Skin Pen također smanjenjuje potencijalnu količinu punila – fillera i botoxa koje bi inače bez njega bilo potrebno aplicirati. Primjenjuje se na sve regija tijela (lice, vrat, dekolte, šake, nadlaktice, leđ..). Tretmani se vrše isključivo na preporuku estetskog liječnika.
  • HIFU – nekirurški facelifting. Top tretman za učvršćivanje, zatezanje i podizanje tonusa kože bez odlaska „pod nož“. Ova najnovija i najnaprednija tehnologija estetske medicine koristi fokusiranu ultrazvučnu energiju visokog intenziteta u svrhu tretiranja opuštene kože lica, vrata i tijela, čija je učinkovitost potvrđena brojnim kliničkim studijama. Tretman je intenzivan, efektan i vrlo efikasan.
  • VELVET SKIN INTRA PLUS – medicinska radiofrekvencija koja se individualno prilagođava svakom pojedinom sloju kože i podkože sve do mišićne fascije. Radiofrekvencija zagrijava kožu što potiče stvaranje i obnovu kolagena te podiže dublje slojeve kože što ju čini čvršćom i elastičnijom već nakon prvog tretmana. Zahvaljujući inovativnim tehnologijama poput frakcijske radiofrekvencije, Velvet Skin pomaže ispraviti nepravilnosti, zategnuti lice te ublažiti bore i fine linije – bez ubrizgavanja hijalurona. Ublažava znakove starenja, revitalizira i poboljšava tonus i teksturu kože te je izuzetno ugodan! Naime, mnoge naše klijentice koje su ga isprobale ga jednostavno obožavaju!
  1. Koža mi je nakon ljeta izrazito suha, koji nam tretman dubinske hidratizacije preporučate?

Koži je uz neophodne vitamine i minerale za vrijeme ljeta potrebna – hidratacija, a da bi bili ostala zdrava i sjajna potrebno ju je redovno njegovati izvana i iznutra.  Kožu je moguće zaštititi od isušivanja redovnom upotrebom prikladnih hidratantnih krema kao i pravilnom prehranom te upotrebom dodataka prehrani.

Ukoliko je nakon ljeta vaša koža suha i bez sjaja, preporučujem vam luksuznu dermokozmetiku ZO Skin Health by Dr. Zein Obagi. Ovi proizvodi i protokoli omogućuju trajna rješenja za postizanje zdrave kože neovisno o tipu, spolu ili dobi.  ZO Skin osigurava balans vlage i elastičnosti, a samo sjajna i zdrava koža može biti preduvjet da zadovoljni i s punim samopouzdanjem uđete u uspješnu poslovnu jesen! Stoga, ukoliko dosad niste imali priliku upoznati sve prednosti ZO Skin kozmetike, možda je upravo sad pravo vrijeme da ga isprobate!

Vratiti koži volumen i elastičnost također je moguće i apliciranjem hijaluronskih dermalnih filera. U Poliklinici Lege Artis koristimo dermalne filere vrhunske kvalitete  koji su vrlo učinkoviti te omogućuju zadržavanje prirodnog izgleda lica – od kojih ističemo  Naeuvia,  Restylane i Juvederm, te nehijaluronske filere Ellanse.

Najprirodniji način za revitalizaciju, hidratizaciju i obnovu kože je i PRP – revolucionarna metoda na principu izdvajanja matičnih stanica, trombocita i faktora rasta iz krvi i masnog tkiva pacijenta koji se apliciraju  na tretirano područje. Stimulira proizvodnju kolagena i potiče obnovu kože održavajući njezin elasticitet.

  1. Možemo li spriječiti nastanak hiperpigmetacija od izlaganja suncu?

Hiperpigmentacije su najčešća posljedica dugotrajnog izlaganja suncu, a spriječiti se mogu samo obaveznim nanošenjem SPF-a te redovnom skin care rutinom – korištenje ZO Skin i Mesoestetic kozmetike nudi provjereno učinkovita rješenja za zaštitu kože te održavanje hiperpigmentacija pod kontrolom. No, ukoliko se niste na vrijeme pripremili za ljeto i sunce je ipak ostavilo tragove na vašoj koži, klijenticama najčešće preporučujem Skin Pen – microneedeling tretmane koji će ukloniti nastale hiperpigmentacije te ujednačiti vaš ten. Skin Pen tretman je prirodan i siguran za sve tonove i tipove kože te se primjenjuje na sve regije tijela (lice, vrat, dekolte, šake, leđa…).

  1. Tek sam na plaži primjetila da imam nekoliko novih madeža, trebam li se zabrinuti?

U našoj Poliklinici odstranjivanje madeža i ostalih  kožnih promjena vršimo BRZO I BEZBOLNO – radiofrekfencijom, te prema potrebi i kirurški. Odstranjivanje radiofrekvencijom (laserom) vrlo je elegantno i bez ožiljaka te omogućuje izuzetnu preciznost što značajno smanjuje oštećenje okolnog tkiva. Obavlja se u lokalnoj anesteziji uz mogućnost daljnje patohistološke postoperacijske dijagnostike. Ono što je VAŽNO je da zahvate izvrši kompetentni stručnjak i na adekvatan način! Dugogodišnje iskustvo i stručnost našeg dr. Krešimira Čandrlića doprinjet će brzom i efikasnom uklanjanju neželjenih estetskih problema na vašoj koži.

Slobodno se opustite i uživajte u svim hitovima koje vam ljeto nudi jer… summer is FUN! Tisuću je razloga zašto volimo ljeto, a sada – uz pravilnu AFTER SUN  njegu te zdravu i obnovljenu kožu možemo uživati i dugo nakon njega!

Rezervirajte svoj termin u Poliklinici Lege Artis i prepustite se vrhunskim tretmanima našeg stručnog tima.  Kontaktirati nas možete na info@lege-artis.hr ili na broj telefona 031 325 676, s veseljem ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja!

Naručite se ODMAH na BESPLATNE konzultacije


    Odabirom opcije „Pošalji“ dajem svoju izričitu suglasnost i privolu da Lege Artis d.o.o. prikuplja, obrađuje, koristi i analizira podatke koji se odnose na mene uključujući i moje osobne podatke. Privola se izričito odnosi na podatke koje sam dao/la Lege Artisu d.o.o. prilikom registracije.Detaljnije