dr.med. Jasenka Kalajdžić Čandrlić, anesteziolog

Znate li koliko je filera trenutno registrirano u Hrvatskoj, preko HALMED-a? Više nego u naših istočnih susjeda koji su u tom šampioni!

Otprilike 22-23-24… Taj je broj neprestano u porastu, na mjesečnoj bazi.

Fileri su danas čudo!

O njima svi sve znaju i sve prate na mrežama i beauty časopisima, na youtube i portalima, u ozbiljnim ženskim magazinima. Čak ih mnogi i rade , sebi i drugima. Apliciraju se fileri u ozbiljnim klinikama, ali i na priručnim mjestima, tipa salona, hotela, stanova, podruma i suterena.

Zašto ne?

Kad nam je svima sve jasno i dostupno. Tehnike i materijali. Pravi i fake. Skuplji i jeftini. Kao i garderoba. I sve ostalo. Pogledaš par filmića, naručiš na ebay ili “istočnom špagom”… pa našminkaš, fotkaš i…instač obožava lip queens!

Fileri su danas zaista čudo!

Moćni, potentni, krasni…nešto što nadopunjava naš outfit i osigurava nam samopouzdanje i siguran, opušten nastup u bilo kojoj situaciji. Od vlastitog ogledala ujutro u kupaonici, radnog dana s kolegama, klijentima, zahtjevima…preko roditeljskih sastanaka s ostalim mamama, tetama, profačima (čija je mama najljepša)… pa do afterwork parties, dejtova, tuluma, fitnessa, teatra i koncerata. Spavaću sobu i slična okruženja da i ne spominjem.

Kažem, fileri su danas – čudo!

Nazivaju se dermalni.. pa hijaluronski…

Sve je tek donekle tocno!

Oni nisu samo “dermalni” – apliciraju se dermalno, subdermalno, u duboke masne jastučiće ili, pak, sasvim na kost. Tako postaju protusila godinama i sili teži koja neumitno pomiče naš tajmer; ali oni nadomještaju i sve ono čime nas je priroda sama propustila obdariti – dodaju volumen, senzualnost i ženstvenost baš tamo gdje treba.

Oni nisu samo i jedino – “hijaluronski”; nego su danas često i biostimulatori. To znači da potiču proizvodnju našeg vlastitog vezivnog tkiva, elastina i kolagena, čak i dugo vremena nakon što se sami razgrade.

U kombinaciji s raznim metodama regenerativne medicine (PRP, radiofrekvencija, microneedling, laser..) danas su zaista – čarobni i moćni.

Oni se ne kupuju u concept stores, ali idu uz designer outfit. Nevjerojatno je nositi dizajnersku kombinaciju, a ne mariti za vlastito lice!

Ali dapače, danas i manje modno osviješteni i manje imućni ljudi sve više shvaćaju da je silno bitno imati zdravu, čistu, balansiranu kožu, suptilno i redovito održavanu svim raspoloživim – primjerenim- metodama. Puno bitnije nego li nategnuti lovu za 37. po redu torbicu ili shuze sezonskog životnog vijeka, čija je promocija vjerojatno proći nezapaženo..

Kažem vam, fileri su čudo!

Ali mogu postat čudovišni ako su neadekvatni ili neadekvatno aplicirani. Aplikacija filera (filanje, bockanje..) je čista, prava, sofisticirana medicina!

S puno teorijskog znanja i ponavljanja, sa sviješću o svim mogućim butalnim komplikacijama, s dugim, napornim satima vježbanja (skupo plaćenim, u slobodno vrijeme).

U najbenignijem slučaju – loši i nekvalitetni fileri kratko traju! Sretni što ste ih jeftino platili, brzo prestajete spominjat tu jeftinoću kao komparativnu prednost…

S druge strane, loša i nestručna aplikacija upitnih proizvoda, bez svijesti, znanja i mogućnosti popravka – može biti vrlo dramatična. Uostalom, fileri se ne prodaju na mililitre.

Odabir filera, postupak aplikacije, tajming i mogućnost kombinacija predstavlja silnu moć, ali i divotu skulpturiranja ljudskog lica. Estetika je znanje i umjeće, trening i umjetnost! State of art..

Svako lice ima svoje zahtjeve, svoju dinamiku, svoju asimetriju i svoju priču. Svoju istinsku ljepotu i OSOBNOST prvenstveno. Ne podliježe modnim trendovima i bilježi dugo sve što se na njemu radi.

Mi, estetski liječnici – ispisujemo ga, oblikujemo, “popravljamo” i održavamo.

I… potpisujemo uradak.

Naručite se ODMAH na BESPLATNE konzultacije

Odabirom opcije „Pošalji“ dajem svoju izričitu suglasnost i privolu da Lege Artis d.o.o. prikuplja, obrađuje, koristi i analizira podatke koji se odnose na mene uključujući i moje osobne podatke. Privola se izričito odnosi na podatke koje sam dao/la Lege Artisu d.o.o. prilikom registracije. Detaljnije