Dermapen je proizvod osmišljen za pomlađivanje kože prirodnim putem tako da potiče kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomlađivanje kože. Dermapen sadrži mnoštvo mikroiglica za jednokratnu upotrebu s jedinstvenom oprugom koja automatiziranim pokretima vibrira, te tako ostvaruje kontroliraniji rezultat. Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima poseban vertikalni kut uboda mikroiglicama koji pospješuje efekt i pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu i time se smanjuje mogućnost oštećenja kože. Ujedno, zbog vertikalnog kuta uboda mikroiglicama se može sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mjesta (oko očiju, nosa i usana). Automatizirani pokreti minimiziraju bol i neugodu, a ujedno osiguravaju brže vrijeme oporavka.

Mikroiglice, čija se dužina može podesiti, izazivaju vertikalne ubode na koži pod 90 stupnjeva te površinsko oštećenje kože koje potiče njenu obnovu. Na taj način stimulira se proliferacija kolagena u fibroblastima, stanicama koje su zaslužne za proizvodnju tvari esencijalnih u zarastanju kože, i tako se koža prirodnim procesom regeneracije pomlađuje.

Dermapen koristi veoma sitne kirurške iglice koje ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, no svejedno naš organizam reagira na intruziju mikroiglicama i živci šalju električne impulse koji započinju proces zarastanja i time pojačanu proizvodnju kolagena i elastina. Višestruko pojačana struktura kolagena zgušnjava kožu i tako ispunjava postojeće atrofične ožiljke. Ova reakcija tijela naziva se neokolageneza.

Budući da kolagenim vlaknima i kapilarama treba vremena da se formiraju, preporučuje se strpljenje. Za prve rezultate tretmane potrebno je izdvojiti najmanje 28 dana, a sazrijevanje nove mlade kože traje i do 2 godine nakon tretmana. Dermapen terapija mikroiglicama je vrlo efikasna nekirurška metoda za uklanjanje bora i ožiljaka, potpuno bez kontraindikacija i bilo kakvih komplikacija.

U nastavku preuzmite svoj primjerak Vodiča za pomlađivanje lica u kojem ćete pronaći sve detalje nekirurškim i kirurškim metodama pomlađivanja u našoj Poliklinici. Saznajte više o njima i odaberite jednu za sebe.

Kandidati

U Poliklinici Lege Artis Dermapen terapiju mikroiglicama preporučujemo za:

  • Ublažavanje i smanjenje bora
  • Ublažavanje raznih ožiljaka (akne, operacija, opekotine…)
  • Pomlađivanje
  • Zatezanje kože
  • Apsorpciju vitamina, lijekova i ostalih aktivnih nutrijenata
  • Ublažavanje strija

Priprema

Prije samoga tretmana potrebno je ukloniti šminku i jake kreme za lice. Netom prije upotrebe Dermapena, koža se dezinficira.

Tijek zahvata

Tretman započinjemo osnovom lijepog tena koju čini temeljito čišćenje kože s odgovarajućim proizvodom prilagođenim tipu kože koja se tretira. U Poliklinici Lege Artis koristimo i Clarisonic četku za čišćenje lica koja je dizajnirana na način da ima izuzetno širok spektar primjene, s tri raspoložive brzine za čišćenje lica te s dva načina rada (stalan i periodički pritisak) nježno uklanja mrtve stanice, ostavljajući kožu lica i tijela mekom i glatkom. S vama ćemo prokomentirati obje metode te se odlučiti za onu koja više odgovara vašem tipu kože.

Zatim slijedi enzimatski peeling (liquid + paste) koji skida rožnati sloj, a preparati brže i efikasnije prodiru u podkožje. Netom prije tretmana lice se dezinficira, a tretman započinje nanošenjem aktivne ampule REVIDERM Hyaluron Hydro Balance s patentiranim SPS sistemom koji omogućava molekulama hijaluronske kiseline da uđu duboko u kožu. Kružnim i horizontalnim pokretima mikroiglice će prodrijeti u kožu i potaknuti stvaranje kolagena. Nakon tretmana nanosi se REVIDERM dermokozmetika da dodatno nahrani i smiri kožu. Za najbolje rezultate, potrebno je ponoviti tretman svakih 2-4 tjedana a najviše 10 puta, ovisno o potrebama i željenom rezultatu.

Čišćenje lica je nedvojbeno najvažniji dio vaše osnovne rutine u njezi lica, a DERMAPEN terapija mikroiglicama je jedan od tretmana s kojim možete vašu kožu održavati čistom i regeneriranom.

Rezervaciju termina pregleda, konzultacija ili zahvata možete izvršiti pozivom na +385 (0) 31 325 676

Pitaj dr. Čandrlića

Pitaj dr. Čandrlića

Imate li dodatnih pitanja? Kliknite ovdje i direktno pitajte naše doktore.

Naruči se!

Naručite se putem interneta. Kliknite ovdje i dogovorite Vaš termin odmah.