Mikrodermoabrazija se primjenjuje kada se želi regenerirati koža, ali i kod problema akni, ožiljaka od akni, bora, hiperpigmentacija i keratoza.

Tretman mikrodermoabrazije uz pomoć REVIDERM Skin Peeler New Generation plus Ultrasound najbolje je rješenje za sve navedene probleme i jedan je od najčešće izvođenih tretmana u svijetu.

Opis zahvata

Mikrodermoabrazija REVIDERM Skin Peeler je nježna, bezbolna metoda bez rizika od alergija i ožiljaka, kojom možemo regulirati do kojeg stupnja i koliko agresivno želimo pristupiti tretmanu. Reviderm Skin Peeler pomoću toka kristala aluminijevog oksida, nježno i bezbolno, na kontroliran način, odstranjuje gornji sloj kože. Nakon ovog ciljanog uklanjanja mrtvih stanica, stimulira se snažan rast novih kožnih stanica u bazalnom sloju kože. Nove stanice potom migriraju u gornje slojeve, postupno obnavljajući oštećeno tkivo. Tretmani će savršeno osvježiti i regenerirati zrelu kožu, umanjiti bore, ublažiti hiperpigmentacije te joj vratiti zdrav i njegovan izgled. Čišćenje lica je nedvojbeno najvažniji dio vaše osnovne rutine u njezi lica, a mikrodermoabrazija je jedan od tretmana s kojim možete vašu kožu održavati čistom i regeneriranom.

Uz tretman mikrodermoabrazije često se preporuča i tretman ultrazvukom za regeneraciju kože nakon samog tretmana. Ultrazvučni tretman lica vrlo je suptilna i neagresivna metoda uklanjanja nečistoća. Ultrazvučnim aparatom istovremeno se čiste pore i otklanja sloj odumrlih stanica s površine kože, a pospješuje se stanična opskrba kisikom. Rezultat je čista i sjajna koža bez crvenila i iritacija. Ultrazvučni tretman izvrstan je u kombinaciji s mikrodermoabrazijom, jer umiruje kožu i pospješuje apsorpciju aktivnih i hranjivih svojstava preparata za njegu kože.

U nastavku preuzmite svoj primjerak Vodiča za pomlađivanje lica u kojem ćete pronaći sve detalje nekirurškim i kirurškim metodama pomlađivanja u našoj Poliklinici. Saznajte više o njima i odaberite jednu za sebe.

Priprema

Tretman mikrodermoabrazije započinje čišćenjem i toniziranjem lica za što se koristi linija preparata koji će najbolje odgovarati koži koju se tretira, a ovisno o njezinim problemima. REVIDERM dermokozmetika kreirana je kao profesionalna kozmetika koja prati tretmane mikrodermoabrazije od prve faze čišćenja pa sve do završne njege i kućne preporuke.

Također, u Poliklinici Lege Artis koristimo i Clarisonic četku za čišćenje lica koja je dizajnirana na način da ima izuzetno širok spektar primjene, s tri raspoložive brzine za čišćenje lica te s dva načina rada (stalan i periodički pritisak) nježno uklanja mrtve stanice, ostavljajući kožu lica i tijela mekom i glatkom. S vama ćemo prokomentirati obje metode te se odlučiti za onu koja više odgovara vašem tipu kože.

Tijek zahvata

Nakon što smo kožu detaljno očistili i odmastili slijedi faza enzimatskog pilinga koji će raditi jaku eksfolijaciju stanica te ukloniti površinski sloj nečistoća. Nakon što smo gazicama uklonili osušenu Enzim Peeling Paste prebrisat ćemo lice Skin Prep losionom koji će osušiti kožu, dodatno odmastiti jer je bogat alkoholom te pripremiti kožu za tretman mikrodermoabrazije.

Kontrolirana abrazija uz pomoć kristala aluminijevog oksida trajat će desetak minuta te će na vrlo nježan način ukloniti sve nečistoće, izjednačiti kožu i dati joj njegovan i mladolik izgled uz osjećaj da je koža prodisala. Sada kada je koža otvorena ubacit ćemo u potkožje ampule s visokim udjelom aktivnih sastojaka kako bi prodirale što dublje u potkožje. Dodatno ćemo ih potisnuti ultrazvučnim tretmanom koji slijedi. Ova ugodna 10 minutna masaža ujedno i smiruje te regenerira stanice kože. Vrlo je važno dobro isprati ultrazvučni gel nakon tretmana ultrazvukom kako bi maska koja slijedi bila što ugodnija na licu, a nakon 15 minuta djelovanja maske, ovisno o tipu kože i problematici koju smo tretirali, odabiremo serume i završnu kremu koju nježnom masažom potiskujemo u kožu.

Na kraju tretmana dobit ćete savjet naših Specijalistica REVIDERM Akademije kako dalje njegovati kožu i kako sada kada ste krenuli s tretmanima u najkraćem roku postići maksimalni efekt.

Oporavak

Najvećom prednosti ovog tretmana smatra se što ne postoji posebno vrijeme oporavka tako da odmah nakon tretmana možete obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Mikrodermoabrazija je potpuno bezbolna i odmah nakon tretmana možete vidjeti rezultat.

Njega poslije tretmana jednako je važna kao i priprema za tretman, koža mora biti nježno tretirana jer prolazi kroz osjetljiv proces površinskog zacjeljivanja koji započinje 12 sati nakon tretmana i treba mu 7 dana da rezultira zdravom kožom. Nakon tretmana koža obavezno mora biti dobra hidratizirana. Proces zacjeljivanja kože počinje sa pojačanim imunološkim djelovanjem, povećava se prokrvljenost u oštećenoj koži, pojačava se proizvodnja kolagena te tkivo očvršćuje.

Mjere opreza

Mikrodermoabraziju ne preporučujemo osobama:

  • s kožnim oboljenjima, atopijskim dermatitisom, neurodermitisom, psorijazom;
  • koje su pod terapijom roakutana;
  • koje imaju rak kože;
  • koje su pod jakim terapijama lijekova;
  • kod otvorenih rana i opekotina

U Poliklinici Lege Artis preporučujemo izbjegavanje sunca i solarija nakon mikrodermoabrazije. Ukoliko imate otvorene rane tretman se ne može primijeniti. Također, ne preporučujemo tretirati netom operirana, ozlijeđena ili opečena područja. Mikrodermoabrazija koristi sterilne jednokratne mikroiglice kako bi se omogućila najsigurnija moguća njega i tako izbjegle bakterijske, gljivične i ostale infekcije.

Paket

Tretman mikrodermoabrazije možemo raditi samostalno ili uz jedan od tretmana njege lica, a najbolje efekte postižemo u seriji od nekoliko tretmana koje obavljamo u razmaku od 7 do 10 dana pri čemu postižemo najvidljivije efekte u odnosu na glatkoću kože, smanjenje ožiljaka, smanjenje pora, ublažavanje finih linija i bora i reduciranje površinske hiperpigmentacije.

U našoj Poliklinici trenutno imamo posebnu ponudu za paket od 5 tretmana uz koji dobivate na poklon jedan tretman mikrodermoabrazije REVIDERM Skin Peeler.

U suradnji s bankama Poliklinika Lege Artis osigurava mogućnost plaćanja na rate, ali i beskamatno plaćanje do određenog broja rata. Više o načinima plaćanja i cijenu tretmana možete pogledati ovdje.

Rezervaciju termina pregleda, konzultacija ili zahvata možete izvršiti pozivom na +385 (0) 31 325 676

Pitaj dr. Čandrlića

Pitaj dr. Čandrlića

Imate li dodatnih pitanja? Kliknite ovdje i direktno pitajte naše doktore.

Naruči se!

Naručite se putem interneta. Kliknite ovdje i dogovorite Vaš termin odmah.